Joannesschool
St. Barbaraplein 2A
6005 SR Tungelroy
Telefoon: 0495-561657
e-mail: info@bs-joannes.nl

Welkom op de kidswebpagina van groep 5 en 6.

Hallo allemaal,

Wat leuk dat jullie op ons kidwebpagina komen kijken.
Scroll naar beneden voor het laatste nieuws!

Filmpjes kijken met tips over veilig internet? 
Klik op onderstaande links: Floor, Jasmijn, Iris, Daan, Mira
Femke, Lu Xin, Fenne, Simone
Thomas, Reyno, Sven, Rohan

1 juli
We lopen tegen het einde van het schooljaar aan. De zin in vakantie is groot, de zin in school steeds minder ;-) Wel hebben we nog een paar leuke dagen voor de boeg. We gaan nog op schoolreis naar Toverland, we hebben nog een een meester en juffendag en tot slot de laatste schooldag! Kortom, nog reden genoeg om even door te bijten.

Jongens en meisjes, papa's en mama's;
voor mij (juf Anke) is dit het laatste schooljaar. Ik heb al 13 jaar lang heel graag lesgegeven op de Joannesschool. Ik heb niet alleen de kinderen zien groeien, maar ook de ouders, de school en het dorp! Heel trots ben ik dan ook op deze school en iedereen die ooit iets heeft betekend voor de Joannesschool. Met een traan en een lach neem ik afscheid. Ik ga een nieuwe uitdaging en hoop jullie daar toch nog ooit te ontmoeten.
Kijk op mijn website: www.lemmenhof.nl voor meer info!!

Veel liefs juf Anke


10 juni

De uitslagen van de Kangoeroetest zijn binnen! Alle kinderen die mee hebben gedaan zijn winnaars. Ze krijgen allemaal een aandenken. De best scorende van onze klas was Daan. Gefeliciteerd Daan, voor jou een extra kleinigheidje. Volgend jaar hopelijk nog meer deelnemers, laat zien wat je kunt!

23 april
Floor heeft een spreekbeurt gehouden over de burgemeester. Ze heeft niet alleen een interview met hem gehouden, maar hij kwam zelfs op bezoek in de klas! Hij wilde graag bij de spreekbeurt aanwezig zijn om te kijken hoe het ging. Floor en wij waren natuurlijk kei trots dat hij bij ons op school kwam!! Alle kinderen hebben zelfs een heuse handtekening van hem gekregen. Heel erg bedankt burgemeester Heijmans!
  

Groep 5/6 is nu ook bezig met het maken van een klassekrant. Dat vergt nogal wat werk, maar alle kinderen zijn heel enthousias aan het werk!
  


Onze eerste groepsfoto!!!
17 april
Onze kluts van de Klas: Thomas.
Gefeliciteerd, je hebt je goed geweerd!


11 april

We zijn op bezoek geweest bij Kwekerij Stals. Groep 5 had het onderwerp Landbouw met Aardrijkskunde en het leek Fenne leuk om dan een kijkje te nemen bij het bedrijf waar haar broer werkt! Vandaar zijn we op de fiets er naartoe gegaan. Het was super interessant. Heel erg bedankt, Wilma, Maurice en Lieve!!

10 april

Vorige week is juf Emmy op school geweest om samen met de kinderen foto's te maken van "mijn wijk". Op plekken waar oudere foto's van zijn de standpunt innemen van de fotograaf en dan een nieuwe foto maken. Dus hoe ziet het er nu uit.
Vandaag kwam juf Danielle en samen met de kinderen met zoveel mogelijk materialen, kleuren en vormen een poort te maken met een doorkijk. De kinderen zijn heel enthousiast aan de slag gegaan. Hieronder wat foto's.
   

   

 

4 april
Hierbij wat foto's van de kunstwerkjes van Juf Jara.


12 maart 
Daan, Evian en Simone hebben een bezoek gebracht aan de natuurbrug over de A2. Ze hebben samen wel 15 boompjes geplant. Het was een leuke en unieke ervaring. In de powerpoint zie je enkele foto's.
 

28 februari
Wij wensen iedereen een fijne carnaval en een superfijne vakantie!!!!


31 januari
Hieronder vinden jullie een woordje van onze nieuwe stagiaire:

Ik ben Jara Wolters en ik kom het komende half jaar iedere donderdag en vrijdag stage lopen in groep 5&6. Ik volg de opleiding tot onderwijsassistent op het gilde in Weert. Deze opleiding duurt drie jaar en daarna wil ik nog door naar de Pabo in Sittard. Ik zit nu en het eerste jaar van de opleiding en dit is dan ook mijn eerste stage. Sommige van jullie kennen mij misschien al van scouting waar ik leidster ben bij de kabouters op de zaterdagmiddag. Ik heb erg veel zin in deze stage en we gaan er dan ook een leuke tijd van maken!
 

We wensen Jara veel succes in groep 5/6!


24 januari

De derde Rots en Water les hebben we het gehad over sorry zeggen en vlammende ogen geoefend. We gaan nog even door met de lessen en aan het eind hopen we dat iedereen er iets van heeft opgestoken.
We hebben ook het project Veilig internet bijna afgesloten. Elk groepje kinderen heeft met de tablet een filmpje gemaakt met daarin tips om veilig te internetten. Hopelijk lukt het om ze binnenkort op deze kidswebpagina te zetten!smile (zie bovenaan de pagina voor de links.

17 januari

We hebben inmiddels al 2 keer een rots en water bijeenkomst gehad. De eerste les hebben we het gehad over "stevig staan". Hoe blijf je bij jezelf en wat moet je daarvoor doen. 
Tijdens de tweede les hebben we het gehad over grenzen. Hoe voel je de grenzen aan bij jezelf, maar ook bij een ander. Hoe ga je daar overheen en hoe zeg je stop. In de volgende lessen gaan we daar op door. De kinderen zijn allemaal heel enthousiast en doen goed mee. Ondanks dat we geen externe begeleider hebben denken we toch dat het heel waardevol is voor deze groep.


20 December
Jawel, het is vakantie! Een leuke lichtjestocht, een mooie film gekeken en alles opgeruimd. Wij zijn er klaar voor! Fijne feestdagen en een gelukkig 2014!!


5 december

Wat hebben de kinderen zich weer enorm uitgesloofd op de surprises! Ze zagen er echt allemaal heel erg mooi uit. Ook de dichtpiet had zich van de goede kant laten zien. De gedichtjes waren heel erg leuk. Uiteraard bracht de sint de klas ook nog een bezoekje. Hij heeft voor de hele klas een spel van Mees Kees achtergelaten.
Hieronder een impressie van de surprise en de knutselwerkjes waar ze de laatste tijd mee bezig zijn geweest.

   Sint en Piet portret

  De rok van de heks


   

   

12 november
We hebben bezoek gehad van een mevrouw van de bieb die ons vanalles heeft verteld over hoe we om moeten gaan met het internet. Door middel van een internetmemoryspel leren kinderen bewust na over hun internetgedrag. Je kunt het nog rustig naspelen op www.4pip.nl.Maar dat is niet het enige wat we aan mediawijsheid doen in de klas.Samen met juf Anke werken we aan een diploma "veilig internetten". Na een aantal lessen kunnen we dan een echt diploma krijgen!

Tijdens de kinderboekenweek hebben de kinderen een verhaal geschreven met de titel "de spannende wedstrijd". Deze verhalen zijn gebundeld en elke leerling heefteen exemplaar mee naar huis gekregen en als het goed is heeft u dit kunnen lezen. Het was erg leuk om te lezen hoe groot de fantasie van iedereen is! Dit smaakt naar meer.

4 oktober
De kinderboekenweek is begonnen! In het kader daarvan zijn we de week 
begonnen met een sportdag.
In groep 5/6 zijn we begonnen aan een "een spannende wedstrijd". Dit
is de titel van een verhaal wat de kinderen gaan schrijven. Het leukste
verhaal wordt opgestuurd en kan een prijs winnen. Alle verhalen zullen
we bundelen en de kinderen mee naar huis geven.
Verder is elk kind druk in de weer met het
kinderboekenweek-werkboekje.
We hebben een liedje gezongen;
"klaar voor de start" en een dansje
geoefend op het lied van kinderen voor kinderen;
"klaar voor de start".

De komende week zal ook nog in het teken staan
van de kinderboekenweek.
We lezen voor uit het hilarische boek: 
"de verschrikkelijke badmeester" en zo eindigen
we de week met de voorleeswedstrijd van
kinderen uit groep 7/8.
Kortom, nog genoeg te doen!


Dinsdag 10 september

Vandaag een hele leuke atletiekles van Ted Altena gehad.
Balanceeroefeningen op een bal, hoogspringen en rennen. 
Het was heel erg leuk, de kinderen hebben met veel plezier meegedaan.
     
     
 

3 september
Zo, de eerste paar weken zitten erop. We hebben al een heleboel gedaan.
Zowaar de eerste reken en taaltoets is geweest. Ook heeft iedereen het controledictee al gemaakt. De kinderen doen allemaal goed hun best.
Het tempo mag nog iets omhoog, want het is best veel stof allemaal.

Er zijn al een aantal kinderen die druk bezig zijn met de tafeldiploma's
te halen. Dus kent uw kind een tafeltje helemaal van buiten, mag hij
of zij aangeven dat het gekend is. Wij nemen het af en ze krijgen een
welverdiend applaus met een diploma! Zet 'm op groep 5!

Volgende week zal ook de eerste toets van Naut plaatsvinden. Elk
kind krijgt dan stof mee om aan de hand van een bepaald stappenplan
te leren. Let op! Het is fijn om dat samen met uw kind op te pakken,
voor veel kinderen is het nieuw en ze weten vaak niet hoe zij het beste
kunnen leren. Ook is het zo dat niet elk kind gebaat is bij een bepaalde
aanpak. Dit moeten ze nog leren. Succes!

Deze uilen hebben we gemaakt.


Hieronder een filmpje. Er op klikken (en even geduld hebben). We
hebben geprobeerd de cupsong te spelen.....De muziek moet u er
bij denken!